Printre activitățile psihice, se pot distinge: Funcțiunile psihice- rezultatul activităților minții; Conținutul psihic sau de conștiință - elementul care, într-un moment determinat, face obiectul unei funcțiuni psihice; Mecanismele psihice- procesele ce descriu cauzele specifice a activităților minții (uneori considerate inconștiente); Sferele sau straturile psihice - un ansamblu de funcțiuni și mecanisme comune psihice comune (de ex.: sfera afectivă, sfera cognitivă etc.); Tipul psihologic - ansamblul caracteristicilor individuale (intelectuale si afective), care pot fi schematizate într-un mod abstract.

Discipline psihologice de bază: Psihologia dezvoltării, Psihologia învățării, memoriei și cunoașterii, Psihologia emoției, Biopsihologia, Psihologia socială, Psihologia personalității, Psihologia persoanei, Metodologie și statistică psihologică, Psihofiziologie, Psihoimunoendocrinologie, Neuropsihologie.

Consilierea psihologica online

Consilierea psihologica online

Consilierea online este o metoda inovatoare care ofera o mare flexibilitate, pliindu-se pe nevoile subiectului, putand fi folosita in orice moment si din orice loc (de la birou, de acasa, din concediu, in week-end).

Psihoterapia online urmareste sa satisfaca diferite nevoi pe care o persoana le poate intalni in cursul existentei sale:

• necesitatea de a fi ascultat si de a gasi solutii la intrebarile fara raspuns;

• nevoia de sprijin in momente dificile ale vietii ;

• dorinta de a imbunatati relatiile din viata personala, familiala sau profesionala;

• nevoia de a fi inteles si de a intelege pe ceilalti.

In cazul in care va confruntati cu anumite dificultati cum ar fi: anxietatea, fobii, atacurile de panica, depresia, neincrederea in sine, timiditatea, probleme de comunicare, stres, stari de agitatie si irascibilitate, sau alte problematici pe care doriti sa le discutati cu un psiholog, puteti beneficia acum de consiliere si asistenta psihologica avizata.

Consilierea online este o metoda inovatoare care ofera o mare flexibilitate, pliindu-se pe nevoile subiectului, putand fi folosita in orice moment si din orice loc (de la birou, de acasa, din concediu, in week-end). Psihoterapia online urmareste sa satisfaca diferite nevoi pe care o persoana le poate intalni in cursul existentei sale:

• necesitatea de a fi ascultat si de a gasi solutii la intrebarile fara raspuns;

• nevoia de sprijin in momente dificile ale vietii ;

• dorinta de a imbunatati relatiile din viata personala, familiala sau profesionala;

• nevoia de a fi inteles si de a intelege pe ceilalti.

In cazul in care va confruntati cu anumite dificultati cum ar fi: anxietatea, fobii, atacurile de panica, depresia, neincrederea in sine, timiditatea, probleme de comunicare, stres, stari de agitatie si irascibilitate, sau alte problematici pe care doriti sa le discutati cu un psiholog, puteti beneficia acum de consiliere si asistenta psihologica avizata.

Cum consultam un psiholog online? Consilierea online este usor accesibila, putandu-se realiza la orice ora, in functie de programarile existente si cu conditia achitarii tarifului pentru consultatie. Programarile pentru consilierea online se vor face cu 24 de ore inainte.

In consilierea adultilor este abordata o problematica diversa:

• exista dificultati de relationare – au o comunicare deficitara cu familia, colegii sau cu alte persoane cu care interactioneaza

• ii este greu sa ia decizii si sa-si asume responsabilitati

• gestioneaza greu situatii precum separarea de unul dintre parinti, divort, deces

• invata sa participe activ si constient la indeplinirea idealurilor, realizarilor, la atingerea un scop in viata

• trec prin perioade grele ale vietii lor (stres profesional sau social, divort, despartire).

Scopul consilierii adultilor este indicata atunci cand exista un impas in rezolvarea problemelor inerente din viata de zi cu zi.

Metodele folosite sunt fundamentate stiintific si exclud cu desavarsire abuzurile, lezarea integritatii fizice sau psihice, a demnitatii si a onoarei persoanelor.

Mediul virtual are, in primul rand, beneficiul de a accesa orice informatie, oricand, in orice moment al zilei, in orice loc, in orice stare ne aflam. 

Cu siguranta sunt multi cei care sunt extenuati de prea multe responsabilitati de indeplinit in fiecare zi si au prea putin timp pentru ei sau cei carora le vine mai usor sa isi exprime trairile in scris, si nu verbal. 

In zilele noastre este primordial sa avem o minte “limpede”, sa avem un psihic “curat”, sa traim in armonie cu fiinta noastra. Dar daca suntem mult prea solicitati, care este solutia pentru a beneficia de sfaturi de specialitate, pentru armonizarea psihicului nostru? Raspunsul il aduce tot mediul virtual: Consilierea psihologica online! 

Aceasta presupune cea mai la indemana modalitate de a lua legatura cu un specialist, fara a te deplasa din mediul in care te simti “in siguranta”, oferindu-ti, astfel, un confort psihic in inceperea expunerii trairilor si problemelor cu care te confrunti, insa psihoterapia online prezinta si alte beneficii: 
- poti accesa acest serviciu in orice loc te afli, la orice ora, fara a fi nevoie de programarea unei sedinte sau de o durata anume a acesteia sau de asteptarea unui timp pana cand esti programat/a; 
- iti exprimi in scris sentimentele, fara sa te grabesti, putand sa revii la ce ai scris si sa adaugi sau sa stergi ce te nemultumeste; 
- Consilierea psihologica online este personalizata, fiecare problema este tratata individual, iar tu primesti solutii la trairile cu care te confrunti; 
- nu se creeaza contactul “fata in fata”, acest lucru oferindu-ti ocazia de a exprima liber ceea ce simti, fara a te simti rusinat/a din diferite motive (fizice sau comportamentale); 
- ramai in anonimat (chiar daca e nevoie sa iti dai datele personale psihologului, acesta nu te vede, iar familia, prietenii, cunostintele nu stiu si nu te observa ca mergi la psiholog); 
- se mentine principiul confidentialitatii; 
- d.p.d.v financiar, gasesti o paleta larga de oferte pe internet, pentru utilizarea acestui serviciu, alocandu-ti un buget satisfacator; 
- poti apela la un psiholog online din orice colt al tarii (ex: tu locuiesti intr-un oras anume si apelezi la servicii psihologice online din alt oras decat cel in care locuiesti tu); 
- sedintele online le poti arhiva si reciti, cu scopul de a te ajuta pe viitor, in cazul in care te vei mai confrunta cu probleme asemanatoare; 
- poti apela la servicii psihologice online si pentru dezvoltare personala, in scopul autocunoasterii si a imbunatatirii calitatii vietii tale.

Consilierea psiologica online se adreseaza persoanelor peste 18 ani si in special celor care se afla in imposibilitatea de a ajunge sa vorbeasca fanta in fata cu un psiholog.

© 2019 Copyright by Cabinete-psihologie.ro