Nume:
Cabinet Individual de Psihologie Elena Cepoi
E-mail:
elena_cepoi2000@yahoo.com
Telefon:
0740 508 063
Adresa:
Gura Humorului, B-dul Bucovinei, nr. 35, Jud. Suceava
Facebook

Cabinet Individual de Psihologie Elena Cepoi
Cabinete Psihologie

Dificultati de relationare, comunicare sau integrare in diverse grupuri; Crize existentiale sau de dezvoltare (probleme specifice copilariei, adolescentei); Situatii traumatizante sau foarte stresante    ( accident, deces, divort etc); Persoane cu un nivel ridicat de anxietate sau cu o imagine de sine fragile; Probleme de cuplu (conflicte, dificultati de comunicare, probleme sexuale); Manifestari ale stresului (oboseala, tulburari ale somnului, dureri de cap); Simptome fizice la care medicatia este ineficienta si care exprima, de fapt, suferinta psihica.

Detalii

Cabinetul Individual de Psihologie Elena Cepoi - ofera interventie, asistenta si consultanta psihologica, consiliere si terapie suportiva, optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere,psihodiagnostic, precum si evaluare clinica: evaluarea cognitiva, evaluare comportamentala, evaluarea dezvoltarii psihologice. Psihologul este cel care vă poate ghida spre echilibru și vă poate orienta forțele spre depășirea obstacolelor ce pot apărea la un moment dat în viață. Putem găsi împreună răspunsuri și rezolvări pentru stările de anxietate, depresie, fobii, atacuri de panică, prin intervenții individualizate. In relatie cu terapeutul, clientul isi poate adresa  intrebarile potrivite, iar raspunsurile se pot transforma in solutii de viata eficiente. Multi oameni se simt izolati de semenii lor, incapabili sa stabileasca niste relatii cu adevarat semnificative, care sa treaca dincolo de o interactiunea de suprafata. Asa cum spuneam mai sus, avem nevoie de ceilalti, sa ne simtim intelesi si apreciati si, în egala masura, sa învatam de la ei. Dar acest lucru nu este posibil decât în mica masura în cadrul unor relatii superficiale, cum ar fi discutiile de cinci minute la o cafea cu colegii de serviciu. Pentru multi, prietenii sunt cei care reusesc sa suplineasca aceasta nevoie de comunicare ceva mai profunda. Din pacate însa, sunt mult prea multi oameni lipsiti de prieteni. Si mai avem nevoie de ceva, pe lânga aceasta legatura mai adânca: avem nevoie de sentimentul de apartenenta, care înseamna sentimentul de bine si de siguranta pe care îl avem atunci când ne stim parte a unui grup care ne protejeaza si ne valorizeaza.  Aceasta nevoie sta la baza tuturor asociatiilor profesionale, sindicatelor, cluburilor, cercurilor sportive etc. si chiar la baza ideii de natiune si de tara. Pentru cei care se simt deprivati de o comunicare umana cu adevarat semnificativa si pentru cei lipsiti de sentimentul de apartenenta, grupul terapeutic poate suplini exact ceea ce le lipseste. 
Psihoterapia familiala si de cuplu are in vedere probleme legate de granita intre generatii, identitate, dinamica emotionala intre soti, dinamica emotionala intre parinti, copii si frati, precum si dinamici transgenerationale sau psihogenealogice. Cele mai frecvente subiecte intalnite in terapia de familie sunt abandonul, culpabilitatea si blamarea, o imagine de sine negativa, anxietatea de separare, conflictele si lupta pentru putere, inadecvarile in comportam de rol-sex, disfunctii sexuale si afective, violenta in familie, relatii extrafamiliale putine si formale.

Psihologia nu este stiinta exclusiva a deficientelor si problemelor mentale, asa cum a fost ea catalogata de-a lungul deceniilor. Ea este, in acelasi timp, stiinta care se preocupa de punctele forte si virtutile umane, reanalizeaza „persoana obişnuita“ cu scopul de a descoperi in ea capacitatile care funcţioneaza bine si de a o ajuta sa-si dezvolte acele directii care sa-i implineasca viata proprie si pe a celor din jur. In momente de incertitudine, confuzie, durere sau cumpana, alegerea unei terapii devine o solutie posibila si viabila, insa adeseori pasul nu este facut. Este insa bine de stiut ca fiecare persoana reactioneaza diferit la dificultati, intr-un mod unic si personal care se poate manifesta la nivelul gandurilor, al comportamentelor, prin emotii sau prin relationarea cu cei din jur, ori chiar prin simptome fizice neplacute care nelinistesc. Sarcina terapeutului  aceea de a sublinia sau identifica felul in care un client intrerupe, restrictioneaza, sau pierde constietizarea aspectelor vitale ale functionarii sale. Restrictia sau blocarea constientizarii se manifesta deseori ca lipsa de energie si vitalitate sau ca rigiditate in reactie. Terapeutul va sustine si va analiza impreuna cu clientul cresterea constientizarii acestuia - a ceea ce simte si gandeste la nivel profund, a modului in care se comporta, a ceea ce se petrece in corpul sau si a informatiilor senzoriale, a relatiilor cu ceilalti, a impactului sau aupra mediului si evaluarea de catre acesta a impactului mediului asupra sa. 

Boala psihica este privita inca de catre societate ca o afectiune rusinoasa, chiar reprobabila. Acest fapt explica reticenta multor persoane aflate in impas sufletesc de a apela la psihiatru. De aceea, trebuie sa subliniem ca stiinta moderna a demonstrat ca maladia psihica este o boala ca oricare alta, provocata in principal de dereglari organice intime in creer, iar cel afectat trebuie ingrijit, tratat si privit ca un individ cu drepturi egale cu ceilalti membrii ai societatii. In acest sens, mentionam ca responsabilizarea privind activitatea cotidiana nu-l impovareaza pe bolnav ci, dimpotriva, ii stimuleaza capacitattile psihice restante. Perceptia acestuia ca este acceptat si nu exclus de catre societate, il determina la efortul de a-si armoniza comportamentul cu al celorlalti. Toleranta fata de suferinta psihica este un semn de civilizatie a unei comunitati / societati.

Servicii

Venim in intampinarea dumneavoastra cu:

- Psihologie;
- Psihologie clinica;
- Psihoterapie individuala;
- Psihoterapie de cuplu;
- Psihoterapie copii;
- Psihoterapie adolescenti;
- Psihoterapie de grup;
- Servicii pentru companii - MRU,NLP, consiliere;
- Psihologia transporturilor;
- Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale.

Servicii:

Psihologiecoaching si dezvoltare personala, consilierea carierei, control si autocontrol comportamental si emotional, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, gestionarea timpului, managementul stresului.
Psihoterapie individuala: anxietate, atacuri de panica, fobii, dependente, depresie, dificultati de comunicare, relationare, adaptare, dificultati in luarea deciziilor, experiente traumatice, managementul conflictului, managementul stresului la locul de muncă, pierderea unei persoane dragi, divort, separare, doliu, retragere din viata sociala, stima de sine scazuta, devalorizare, tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat).

© 2019 Copyright by Cabinete-psihologie.ro