Nume:
Cabinet Individual de Psihologie Bolca Simona Valentina
E-mail:
bolca_simona@yahoo.com
Telefon:
0720 102 548
Adresa:
Sibiu, Str. Dimitrie Anghel, Nr. 11, Jud. Sibiu.

Cabinet Individual de Psihologie Bolca Simona Valentina
Cabinete Psihologie

Dificultati de relationare, comunicare sau integrare in diverse grupuri; Crize existentiale sau de dezvoltare (probleme specifice copilariei, adolescentei); Situatii traumatizante sau foarte stresante    ( accident, deces, divort etc); Persoane cu un nivel ridicat de anxietate sau cu o imagine de sine fragile; Probleme de cuplu (conflicte, dificultati de comunicare, probleme sexuale); Manifestari ale stresului (oboseala, tulburari ale somnului, dureri de cap); Simptome fizice la care medicatia este ineficienta si care exprima, de fapt, suferinta psihica.

Detalii

Situatiile care ne par fara iesire, starile emotionale apasatoare, impasurile personale si profesionale, dificultatile de relationare sunt dezechilibre care necesita o abordare adecvata. Confruntarea permanenta cu acestea poate deveni coplesitoare, iar ignorarea problemelor nu face decat sa le adanceasca si sa ne macine chiar mai mult. Psihologul este specialistul care va poate sta alaturi in confruntarea cu propriile sentimente si trairi, printr-un program de psihoterapie adecvat necesitatilor dumneavoastra. Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale, respectiv psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață.În psihoterapie se utilizează o gamă largă de tehnici, dar indiferent de tehnicile utilizate, se consideră că cel mai important element în psihoterapie la ora actuală este relația terapeutică - factor comun în toate orientările terapeutice.

În lume, psihoterapia este practicată de psihologi, medici, psihiatri, asistenți sociali, teologi, consilieri sau absolvenți de alte studii superioare și care au formare în psihoterapie. În România, psihoterapeuții sunt psihologi, medici, psihopedagogi și asistenți sociali cu formare într-o anumită școală sau metodă de psihoterapie.Psihoterapia poate fi descrisa si astfel: este o forma de tratament psihologic care are loc in cadrul si pe baza unei relatii interpersonale intre client sau pacient si terapeut. Didactic si oarecum artificial, psihoterapia poate fi considerata ca fiind compusa dintr-o componenta tehnica si una umana: prima se refera la corpul de teorii si tehnici pe care terapeutul le-a invatat in cadrul unei scoli anume de psihoterapie (exista multe astfel de scoli, fiecare cu teoria si tehnicile sale), iar a doua se refera la asa-numita relatie terapeutica, adica la relatia umana dintre cei doi protagonisti. Teoria se invata la scoala (in acest domeniu, pregatirea specifica a unui psihoterapeut se numeste "formare"), iar calitatea umana necesara dezvoltarii unei bune relatii terapeutice este o calitate sau un talent innascut, perfectionat in cadrul unei terapii sau analize personale (in care viitorul psihoterapeut se supune el insusi, ca pacient/client, unei psihoterapii). Exista multe studii care sustin ca diferentele dintre diferitele scoli terapeutice sunt prea putin importante, pentru ca de fapt nu teoria pe baza careia se desfasoara psihoterapia este importanta, ci calitatea relatiei dintre client si terapeut. Un psihoterapeut empatic si inteligent, capabil sa stabileasca o relatie de incredere, bazata pe respect si dorinta de a ajuta poate conta mai mult in ecuatia psihoterapeutica decat orice teorie.

Psihologia clinica este o stiinta fundamentata de dezvoltarile teoretice si experimentale, al carei obiect de cercetare il reprezinta procesele psihologice care determina starile de sanatate psihica (psihologia sanatatii) si pe cele de boala (psihopatologie). Scopul major al psihologiei clinice este cel al promovarii sanatatii, calitatii vietii si al fericirii, folosind principiile din psihologie. Psihologia clinica nu este o specializare separata a psihologiei, ci o aplicare unica a acesteia pe taramul problemelor emotionale si comportamentale. Psihologia clinica contemporana foloseste o abordare integrativa pentru a intelege si trata problemele care ne impacteaza vietile. Orientarile teoretice singulare nu pot doar prin ele insele sa cuprinda integral complexitatea problemei celui care cauta ajutor, datorita caracterului multidimensional ce emerge din impletirea si interctiunea mai multor factori cauzali.

Servicii

Psihologul Bolca Simona Valentina  ofera servicii de evaluare psihologica cuprinse în aria competenţelor psihologului clinician  cerute de diferite institutii si persoane interesate (comisia de handicap, psihiatru, instanta judecătoreasca etc.), de nevoia orientarii interventiei psihologice terapeutice, precum si de nevoia de cunoastere personala si anume:

- Evaluarea psihologica a gradului de discernamant al persoanelor;

- Evaluare neuropsihologica complexă;

- Investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor psihice si al altor conditii de patologie care implica în etiopatogeneza mecanisme psihologice;

- Evaluarea complexă a personalitatii (ex. trasaturi caracteriale, de temperament, aptitudinale etc.) şi a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;

- Evaluarea starii de sanatate mentala, in limita competentei psihologului, ca preconditie pentru angajare si/sau desfasurarea unor activitati care impun prin lege examinare psihologica asociata stării de sanatate (ex. testarea profesorilor, a functionarilor publici etc.).

Cabinetul Individual de Psihologie Bolca Simona Valentina ofera si servicii evaluare psihologica cuprinse în aria competenţelor psihologiei muncii, transporturilor, securitatii precum si psihoterapie.

© 2019 Copyright by Cabinete-psihologie.ro