Nume: |
Chioreanu Alina - Cabinet Individual de Psihologie Clinica & Psihoterapie Integrativa - Satu Mare |
E-mail: |
chioreanualina@yahoo.com |
Telefon: |
0745 603 928 |
Website: |
http://www.chioreanualina.ro/ |
Adresa: |
Satu Mare, Drum Carei R31(langa Spitalul Judetean Nr. 1), Jud. Satu Mare. |
Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala, Psihoterapie individuala si de cuplu, Psihologia Muncii, Logopedie.
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE CLINICA "Chioreanu Alina" este situat in zona centrala a orasului Satu Mare, atestat si acreditat de catre Colegiul Psihologilor care asigura desfasurarea in conditii optime si cu un inalt profesionalism a tuturor investigatiilor psihologice vizate. Psihologia clinica:
- se adreseaza persoanelor care sunt interesate de starea de sanatate psihica sau de ameliorare a ei. Acest demers poate presupune investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor mentale, evaluarea starii ca preconditie pentru desfasurarea unor activitati care impun prin lege examinarea psihologica, evaluarea gradului de discernamant si a dezvoltarii psihice precum si interventii specifice.
Metodologia si instrumentele folosite sunt in conformitate cu legislatia in vigoare:
- consiliere si terapie suportiva;
- optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere;
- educatie pentru sanatate, promovarea sanatatii si a unui stil de viata sanatos, prevenirea imbolnavirilor;
- interventii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale;
Confidelitatea fiecarui serviciu este prioritara in serviciile oferite. Rezultatele obtinute se pot concretiza sub forma de avize, rapoarte, profiluri psihologice, etc.Tariful este diferentiat in functie de tipul examinarii.
Scopul psihologiei clinice:
- investigarea si diagnosticul tulburarilor psihice si a altor conditii de patologie care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice;
- evaluare cognitiva si neuropsihologica;
- evaluare comportamentala;
- evaluare bio-fiziologica;
- evaluare subiectiv-emotionala;
- evaluarea personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
- evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri;
- evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice;
- evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;
- evaluarea dezvoltarii psihologice;
- alte evaluari in situatii care implica componente.
Consiliere psihologica la adulti
Consilierea psihologica este o interventie psihologica in scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale sau in scopul preventiei si remiterii problemelor emotionale, cognitive si de comportament. Aceasta este indicata persoanelor care se confrunta cu diverse probleme interpersonale ce pot fi rezolvate prin luarea unor decizii in concordanta cu nevoile si motivele personale. Scopul consilierii consta in folosirea mai eficienta a resurselor personale ale celui care solicita asistenta psihologica si in ameliorarea problemelor psihoemotionale si de comportament. In urma procesului de consiliere psihologica, indivizii invata sa-si dezvolte noi strategii de rezolvare a problemelor cu care se confrunta, prin activarea propriilor resurse blocate.
Consilierea psihologica necesita o perioada mai scurta de timp decat psihoterapia, de regula 6-10 sedinte, si poate avea trei tipuri de beneficiari: indivizi, cupluri si familii, grupuri. Spre deosebire de psihoterapie care se focalizeaza pe interventia psihologica in psihopatologie, consilierea psihologica se focalizeaza pe optimizare si dezvoltare personala, probleme psihologice sau de patologie somatica in care sunt implicati factori psihologici.
Principalele servicii ale cabinetului sunt:
Evaluarea clinica si pisihologica a gradului de discernamant in: demente, intarzieri mintale, psihoze;
Evaluarea clinica si psihologica pentru Comisia de Expertiza a Capadtatii de Munca (pensie de invaliditate) si pentru Comisia de Incadrare in Grad de Handicap (pensie de handicap);
Consiliere psihologica: individuala, a cuplului, a familiei sau a altor grupur
Consiliere psihologica si suportiva: Interventii psihologice in crlza (deces, separare-despartire, divort, plerderea loculul de munca, probleme legate de locuinta, fentativa de suicid);
Organlzarea unui diagnostic psihic sau somatic:
- oncologic;
- ginecologic: sarcina, avort, nastere prematura, histerectomle, etc,
- cardiologic;
- urologic;
- neurologic, etc.
Evaluare si consiliere psihologica pentru selectia sportivilor in functie de solicitarile specifice sportului practicat pentru perioada precompetitionala, competitionala si post-competitionala;
Psihoterapie integrativa;
Evaluarea starii de sanatate psihica;
Evaluarea dezvoltarii psihologice la copii si adulti pentru dezvoltarea personala.
- Evaluarea factorilor psihosociali nocivi;
- Psihotraume: amenintari cu moartea, suferinta fizica si psihica, agresiuni directe, pierderl, umiliri grave abuz, etc.
- Evenimentele care conduc la schimbari importante in existenta personala (o schimbare a locului, locuintel; casatoria, formarea unei familii etc.)
- Esecul: pentru o casatorie nereusita; relatie nereusita; relatle toxica, calificarea intr-o profesie, etc.
- Evaluarea factorilor compensatori protectivi, stimulatorl pentru mentinerea realltatii si a sanatatii psihice a persoanei.
- Evaluarea clinica si psihologica pentru investigare si psihodiagnostic:
- Aspectele psihologice din depresie, manie, tulburarile bipolare, distimia, reactia de doliu etc.
- Aspectele psihologice din: patologia anxietatii (fobiile, anxietatea generalizata, atacurlle de panica, etc.), tulburarile obsesiv-compulsive, tulburarie disociative sau convertive, neuroastenie, reactiile acute la stres, tulburarile de somn, comportament autodistructiv (automutllarea, prasuicidul, suicidar, etc)
- Aspectele psihologice din patologia instinctelor (parafiliile, identitatea de gen, anorexia nervoasa, bulimia, obezitatea, etc.
- Aspectele pslhologice din patologla controlului impulsurllor (jocurile de noroc, cleptomania, piromania, etc)
- Aspectele psihologice din patologla fixarilor comportamentale-adictiile (alcoolismul, cafeismul, farmacodependentele, droguri, etc)
- Aspectele psihologice din patologla deteriorarilor cognltJve (dementele);
- Aspectele psihologlce din patologla somato-pslhlca: infectii SNC, tumori, boIi neurologice, traumatisme, boli endocrinologice etc.
- Vulnerabilitatile psihologice specifice femlnitatii (slndromul premenstrual, menopauza, depresia postpartum, psihozele puerperale, tulburari anxioase, schimbarile emotionale din sardna, atacurile de panlca postpartum, tulbutari obseslv-compulsive postpartum, etc.).