Nume:
Chioreanu Alina - Cabinet Individual de Psihologie Clinica & Psihoterapie Integrativa - Satu Mare
E-mail:
chioreanualina@yahoo.com
Telefon:
0745 603 928
Website:
http://www.chioreanualina.ro/
Adresa:
Satu Mare, Drum Carei R31(langa Spitalul Judetean Nr. 1), Jud. Satu Mare.
Facebook

Chioreanu Alina - Cabinet Individual de Psihologie Clinica & Psihoterapie Integrativa - Satu Mare
Cabinete Psihologie

Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala,  Psihoterapie individuala si de cuplu, Psihologia Muncii, Logopedie.

Detalii

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE CLINICA "Chioreanu Alina" este situat in zona centrala a orasului Satu Mare, atestat si acreditat de catre Colegiul Psihologilor care asigura desfasurarea in conditii optime si cu un inalt profesionalism a tuturor investigatiilor psihologice vizate. Psihologia clinica:

- se adreseaza persoanelor care sunt interesate de starea de sanatate psihica sau de ameliorare a ei. Acest demers poate presupune investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor mentale, evaluarea starii ca preconditie pentru desfasurarea unor activitati care impun prin lege examinarea psihologica, evaluarea gradului de discernamant si a dezvoltarii psihice precum si interventii specifice.

Metodologia si instrumentele folosite sunt in conformitate cu legislatia in vigoare:

- consiliere si terapie suportiva;
- optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere;
- educatie pentru sanatate, promovarea sanatatii si a unui stil de viata sanatos, prevenirea imbolnavirilor;
- interventii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale;

Confidelitatea fiecarui serviciu este prioritara in serviciile oferite. Rezultatele obtinute se pot concretiza sub forma de avize, rapoarte, profiluri psihologice, etc.Tariful este diferentiat in functie de tipul examinarii.

Scopul psihologiei clinice:

- investigarea si diagnosticul tulburarilor psihice si a altor conditii de patologie care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice;

- evaluare cognitiva si neuropsihologica;

- evaluare comportamentala;

- evaluare bio-fiziologica;

- evaluare subiectiv-emotionala;

- evaluarea personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;

- evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri;

- evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice;

- evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;

- evaluarea dezvoltarii psihologice;

- alte evaluari in situatii care implica componente.

Consiliere psihologica la adulti

Consilierea psihologica este o interventie psihologica in scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale sau in scopul preventiei si remiterii problemelor emotionale, cognitive si de comportament. Aceasta este indicata persoanelor care se confrunta cu diverse probleme interpersonale ce pot fi rezolvate prin luarea unor decizii in concordanta cu nevoile si motivele personale. Scopul consilierii consta in folosirea mai eficienta a resurselor personale ale celui care solicita asistenta psihologica si in ameliorarea problemelor psihoemotionale si de comportament. In urma procesului de consiliere psihologica, indivizii invata sa-si dezvolte noi strategii de rezolvare a problemelor cu care se confrunta, prin activarea propriilor resurse blocate.

Consilierea psihologica necesita o perioada mai scurta de timp decat psihoterapia, de regula 6-10 sedinte, si poate avea trei tipuri de beneficiari: indivizi, cupluri si familii, grupuri. Spre deosebire de psihoterapie care se focalizeaza pe interventia psihologica in psihopatologie, consilierea psihologica se focalizeaza pe optimizare si dezvoltare personala, probleme psihologice sau de patologie somatica in care sunt implicati factori psihologici.

Servicii

Principalele servicii ale cabinetului sunt:

Aspecte psihologice din: bolile cardiace, probleme respiratorii,endocrinologice, respiratorii, etc
Patologia dezvoltarii psihice la nivelul copilariei si adolescentei: intarziere mintala, autismul, sindromul Asperger, etc.
Tulburarl de personalitate: paranoida, schizoida, disociala, borderline, histrionica, narcisica, anxioasa, anankasta, dependenta
Tulburarl psihotice:: schizofrenie, tulburarI  schizo-afective, tulburarea psihotica acuta;

Evaluarea clinica si pisihologica a gradului de discernamant in: demente,  intarzieri mintale, psihoze;

Evaluarea clinica si psihologica pentru Comisia  de Expertiza   a Capadtatii    de Munca  (pensie de invaliditate) si pentru Comisia  de Incadrare   in Grad de Handicap    (pensie de handicap);

Consiliere   psihologica: individuala, a cuplului, a familiei sau a altor grupur

Consiliere psihologica si suportiva: Interventii psihologice in crlza (deces, separare-despartire,  divort, plerderea loculul de munca, probleme  legate de locuinta, fentativa de suicid);

Organlzarea unui diagnostic psihic sau somatic:

- oncologic;

- ginecologic: sarcina, avort, nastere prematura,  histerectomle, etc,

- cardiologic;

- urologic;

- neurologic, etc.

Evaluare si consiliere psihologica pentru selectia sportivilor in functie de solicitarile specifice sportului practicat  pentru  perioada precompetitionala, competitionala si post-competitionala;

Psihoterapie integrativa;

Evaluarea starii de sanatate psihica;

Evaluarea dezvoltarii psihologice la copii si adulti pentru dezvoltarea personala.

Evaluarea factorilor  psihosociali  nocivi;

- Psihotraume: amenintari cu moartea,  suferinta fizica si psihica, agresiuni directe, pierderl, umiliri grave abuz, etc.

- Evenimentele care conduc la schimbari importante  in existenta  personala (o schimbare  a locului, locuintel; casatoria, formarea unei familii etc.)

- Esecul: pentru o casatorie nereusita; relatie nereusita; relatle toxica, calificarea intr-o profesie, etc.

- Evaluarea factorilor compensatori protectivi, stimulatorl pentru mentinerea realltatii si a sanatatii psihice a persoanei.

- Evaluarea clinica si psihologica pentru  investigare si psihodiagnostic:

- Aspectele  psihologice  din depresie,  manie, tulburarile  bipolare, distimia, reactia de doliu etc.

- Aspectele psihologice din: patologia  anxietatii  (fobiile, anxietatea generalizata, atacurlle de panica, etc.), tulburarile  obsesiv-compulsive,  tulburarie disociative sau convertive,  neuroastenie, reactiile acute la stres, tulburarile  de somn, comportament autodistructiv (automutllarea,   prasuicidul,   suicidar, etc)

- Aspectele psihologice din patologia  instinctelor (parafiliile, identitatea de gen, anorexia nervoasa, bulimia,  obezitatea,  etc.

- Aspectele pslhologice din patologla  controlului impulsurllor (jocurile de noroc, cleptomania, piromania, etc)

- Aspectele psihologice din patologla fixarilor comportamentale-adictiile (alcoolismul, cafeismul, farmacodependentele, droguri,  etc)

- Aspectele psihologice din patologla deteriorarilor cognltJve (dementele);

- Aspectele psihologlce din patologla somato-pslhlca: infectii SNC, tumori, boIi neurologice, traumatisme, boli endocrinologice etc.

- Vulnerabilitatile psihologice specifice femlnitatii (slndromul  premenstrual, menopauza, depresia  postpartum, psihozele  puerperale, tulburari  anxioase, schimbarile  emotionale din sardna, atacurile de panlca postpartum, tulbutari  obseslv-compulsive  postpartum, etc.).

© 2015 Copyright by Cabinete-psihologie.ro