Nume:
Cabinet Individual de Psihologie Batica Cristina - Florina
E-mail:
cristina.batica@yahoo.ro
Telefon:
0720 114 376
Adresa:
Giurgiu, Str. Victoriei Nr. 11 A, Jud. Giurgiu.

Cabinet Individual de Psihologie Batica Cristina - Florina
Cabinete Psihologie

Dificultati de relationare, comunicare sau integrare in diverse grupuri; Crize existentiale sau de dezvoltare (probleme specifice copilariei, adolescentei); Situatii traumatizante sau foarte stresante    ( accident, deces, divort etc); Persoane cu un nivel ridicat de anxietate sau cu o imagine de sine fragile; Probleme de cuplu (conflicte, dificultati de comunicare, probleme sexuale); Manifestari ale stresului (oboseala, tulburari ale somnului, dureri de cap); Simptome fizice la care medicatia este ineficienta si care exprima, de fapt, suferinta psihica.

Detalii

Psihologia isi propune in primul rand sa te ajute sa fii propriul tau terapeut odata ce, prin intermediul psihologului obtii instrumentele necesare realizarii acestui lucru. Daca beneficiezi de un ajutor din partea unui specialist bine pregatit, astazi tulburarile mentale si emotionale ca si: depresia, anxietatea, atacurile de panica, dependentele, problemele de alimentatie, comportamentul obsesiv-compulsiv, dificultatile sexuale, conflictele in viata de cuplu etc, sunt relativ usor de gestionat, daca si numai daca, beneficiezi de ajutorul potrivit. Prin intermediul psihologiei poti descoperi ca ajutorul care il cauti exista! Psihologul facilitandu-ti cunoasterea si folosirea unor modalitati de gandire, de actiune si de relationare la viata ta si la oameni, sanatoase, capabile sa te scoata din labirintul emotional in care bajbai. Poti gasi, spre mirarea ta, ca ascuns in tine se afla mai mult curaj si putere decat ai crezut ca poti avea si astfel, deschizand o usa noua in viata ta si trecandu-i pragul redobandind echilibrul si controlul asupra starilor tale emotionale si asupra vietii tale. 

Psihologul in loc de o abordare pasiva, lipsita de eficienta si actiune, asa cum cred multi ca esti tratat intr-un cabinet psihologic ti se va atribui un rol activ, cerandu-ti-se sa iti evaluezi singur situatia in care te afli in cel mai obiectiv mod, si anume: daca de-a lungul vietii ai mai trecut printr-o situatie similara cu cea in care te afli, care este modul tau de gandire, credintele si convingerile tale fata de situatia in care te gasesti, ajutandu-te sa te confrunti cu realitatea ta interioara aratanduti-se noi modalitati de a aborda o situatie, sau o stare cu care te confrunti, luand in considerare noi variante posibile de a reactiona la acelasi stimul, care le-ai putea incerca, evaluandu-se mai apoi si rezultatul acestora. Ti se vor da si teme de autoajutorare acasa, astfel incat intre sedintele de psihoterapie sa poti fi propriul tau psiholog, apoi impreuna cu specialistul vei evalua progresele tale, care sunt punctele in care te dezvolti mai greu si de ce, si se vor cauta cele mai bune tehnici psihologice valabile in cazul tau, adica o abordare activa, directa, eficienta, provocatoare, care sa te tina treaz si constient de progrese care le faci si sa te motiveze sa mergi inainte cu incredere si determinare. 

Daca te simti frustrat si nemultumit, depresiv, anxios, nehotarat, bulversat, in deriva, psihologia iti poate oferi intr-un mod foarte concret, tehnici si strategii care sa le folosesti pentru a te elibera din stransoarea starilor negative cu care te confrunti. Scopul este ca tu sa devii in timp, propriul tau terapeut, propriul tau psiholog, ghid, indrumator astfel incat sa nu mai ai nevoie de incurajari, sfaturi sau confirmarea altor persoanei ca totul este bine cu tine. Scopul final al psihologiei este sa obtii controlul asupra propriei tale vieti si sa te simti minunat. 

Consecintele tulburarilor psihice sunt multiple: in primul rand productivitatea scazuta la locul de munca, oamenii care sufera de astfel de tulburari tind sa amane mereu rezolvarea problemelor si indeplinirea anumitor sarcini, lucru care ii face sa se simta si mai rau si deci sa adauge disconfort suplimentar la starea oricum precara a sanatatii lor psihice. Persoanele cu tulburari psihice sunt mult mai predispuse la un stil de viata nesanatos, care include fumatul, inactivitatea, o dieta nesanatoasa, excese in consumul de substante daunatoare etc, astfel marind riscul de boli cardiovasculare si alte afectiuni declasante pe sistem nervos si nu numai. In cazul persoanelor in varsta, nevrozele si alte tulburari psihice cresc probabilitatea ca acea persoana sa moara mai devreme. Dar consecinta cea mai tragica este sinuciderea. Persoanele care sufera de diferite tulburari emotionale sunt de 30 de ori mai predispuse la a apela la sinucidere pentru a experimenta eliberarea de nelinistile care ii bantuie, decat ceilalti oameni care nu au astfel de probleme. 
Intr-un cabinet psihologic vei primi explicatii detaliate legate de problema cu care te confrunti tu, cum apar astfel de probleme si de ce, cum te afecteaza pe termen lung si moduri de a aborda problema ta, prin eliberarea de sabloanele mentale si emotionale ale trecutului, prin crearea de noi obiceiuri si tipare de gandire, pozitive si eficiente in a iti furniza echilibrul emotional de care ai nevoie. Toate aceste metode, strategii, tehnici, exercitii vor fi la indemana ta mai tarziu sa le folosesti ori de cate ori s-ar intampla sa mai ai nevoie de ele. Mintea umana o data ce a fost imbogatita cu resuse si solutii noi, cu o perspectiva noua asupra vietii nu se va mai intoarce la forma initiala.

Servicii

© 2019 Copyright by Cabinete-psihologie.ro