Nume:
Ana Domide Psiholog/Psihoterapeut
E-mail:
anna_domide@yahoo.com
Telefon:
0760 863 306
Adresa:
Bistrita, Str. Liviu Rebreanu, Nr.55, Jud. Bistrita Nasaud.
Facebook

Ana Domide Psiholog/Psihoterapeut
Cabinete Psihologie

Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala,  Psihoterapie individuala si de cuplu, Psihologia Muncii, Logopedie.

Detalii

Cabinetul Individual Ana Domide este cabinet privat profesionist, dedicat furnizarii serviciilor de psihologie, consiliere psihologica si psihoterapie  la cele mai inalte standarde etice. Stand de vorba cu un psihoterapeut sau consilier psihologic puteti determina o schimbare pozitiva  ce poate genera un sentiment  de bunastare psihologica. In cabinetul nostru, profesionalismul si determinarea, ofera un mediu care va permite sa va exprimati deschis, respectand principiul confidentialitatii, respectului reciproc si al neculpabilitatii cu privire la problemele tulburatoare. Psihoterapeutul dispune de o teorie privind functionarea psihicului uman si geneza tulburarilor psihice, teorie pe care isi bazeaza tehnicile de intrajutorare. Uneori e vorba de un amestec de teorii, nu intotdeauna clar explicitate, intalnirile avand  loc in ceea ce se numeste cadru terapeutic: adica, au loc intotdeauna in acelasi loc (dar nu in public sau la domiciul clientului), in aceeasi zi a saptamanii si la aceeasi ora. Practica psihoterapiei consta din aplicarea unui tratament inteligibil, deliberat si planificat, pe baza unei instruiri generale si specifice, asupra tulburarilor aparute in comportamentul si starile apartinand starii de boala, datorate cauzelor psiho-sociale sau celor psihosomatice, prin mijloace si metode stiintifice, psihoterapeutice si nonmedicale/chimice, in interactiunea dintre una sau mai multe persoane aflate in tratament si unul sau mai multi psihoterapeuti, avand drept obiectiv eliminarea atitudinilor pertubatoare ale schimbarii si promovarea unui proces de maturizare, dezvoltare si sanatate la persoana tratata.

Consilierea se concentreaza pe aspecte privind autocunoasterea si dezvoltarea optima a resurselor proprii. Se adreseaza in special persoanelor sanatoase aflate in dificultate sau celor care vor sa-si imbunatateasca relatiile cu ceilalti. Psihologul il ajuta pe client sa controleze o situatie de criza si il asista in gasirea unei solutii la problema cu care se confrunta. De regula, presupune un numar mai redus de sedinte fata de psihoterapie si abordeaza tulburari mai putin severe. Domeniile abordate sunt:

- Psihologie clinica - evaluari psihologice, evaluarea neuropsihologică a dezvoltării la copii, evaluarea statusului cognitiv al persoanei;

- Psihoterapie integrativa;

- Expertiza psihologica clinica;

- Psihoterapie cognitiv- comportamentală, relaxare;

- Terapie de familie.

Dezvoltarea personală este un concept de confluență, aflat la intersecția unor elemente din psihologie cum ar fi: motivația, autocunoașterea, managementul emoțiilor, stima de sine, atitudinea (pozitivă) și lista rămâne deschisă. Adițional, este susținută de discipline: filosofie, economie, politică, medicină sau sport. Unele programe sunt concentrate pe activități și pași care înlesnesc conștientizarea, imaginea de sine și identitatea unui individ, în timp ce altele sunt create pentru a satisface nevoi materiale, precum creșterea calității vieții și un câștig financiar mai mare. De asemenea, sunt programe de dezvoltare personală care adoptă și promovează o poziție de sănătate, prezentând reguli de nutriție și sport, pentru ca individul să-și asigure longevitatea.

Dezvoltarea personală se concentrează pe un singur aspect al experiențelor proprii, mai exact pe eficientizarea acestora și dezvoltarea individului în sens de câștig financiar, profesional sau de statut social. Astfel, dezvoltarea personală scoate din ecuație instrumentele care stau la baza terapiei psihologice, excavarea traumelor și experiențelor trecute și se concentrează pe conturarea unui stil de viață, centrat pe zona exterioară, care să-i aducă individului satisfacții. Dezvoltarea personală este un proces de lungă durată, individual sau în tandem cu un mentor, coach sau terapeut. Are ca scop creșterea eficacității atât în plan profesional – ca o modalitate adiacentă de a fi mai bun, în termeni de competitivitate și performanță, prin optimizarea abilităților personale, dar și pentru a îmbunătății calitatea vieții, a stării de bine și a relațiilor interpersonale.

Servicii

Servicii oferite:
Psihologie:
- Consiliere psihologica.
Psihologie clinica:
- Psihoterapie individuala;
- Anxietate, atacuri de panica, fobii;
- Dependenta de alcool;
- Dependenta de droguri/medicamente;
- Dependenta de jocuri de noroc;
- Depresie;
- Dificultati de comunicare, relationare, adaptare;
- Dificultati in luarea deciziilor;
- Experiente traumatice;
- Managementul conflictului;
- Managementul stresului la locul de muncă;
- Obezitate;
- Pierderea unei persoane dragi, divort, separare, doliu;
- Renuntare la fumat;
- Retragere din viata sociala;
- Stima de sine scazuta, devalorizare;
- Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat);
- Tulburari alimentare.

Logopedie.
Psihoterapie copii si adolescenti:
- Anxietate, fobii, tulburari somatice cu cauza psihica.
Psihoterapie de grup.
Psihoterapie integrativa
.
Psihoterapie de familie.

Terapie online.

© 2015 Copyright by Cabinete-psihologie.ro